Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Göstas första ord
Brorsans kompis Robban
Peter och vargen (nyutgåva 2024)
Jag är inte gosig
Matilda och den förfärlige Florian
Ett ängsligt äpple
Förskolespöket
Sex miljarder
Tvivlet
Världens bästa Molly på camping med klassen
Vi är pirater
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Skuggan
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
Kommer du ihåg?
Superotursdagen
God jul, Ester Jansson
Hjälpa pappa städa
Högst upp
Jefferson gör sitt bästa
Vargarnas välde
En förbjuden bok
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Alla kläder på!
Dödskallen
Tolv
Frekes fot
Bara rumpor på kryssning
Bil bil bil!
Världens bästa Molly och drömrummet
Om du lämnar mig här (pocket)
Den gömda dalen
Tunneln
En nattpromenad
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Bad girls (pocket)
Åka vagn
Ur askan
Stormens öga
Vem saknar vad?
Med sådana vänner
Fyrtornet i Alexandria
Om det var krig i Norden
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Vem kommer på kalas?
Hedda och valpen
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Lex bok av Sara Kadefors – en träffsäker och rolig roman för unga vuxna

Lex bok (utkommer 18 september) av Sara Kadefors handlar om prestationskrav och hetsen kring entreprenörskap som ställs på unga i dag. I skolan får man lära sig att det är viktigt att sätta mål och prestera, att framgång bara hänger på individen och hur ambitiös man är. Kadefors huvudperson Lex går sista året i gymnasiet och är så less på detta. I protest skapar hon alter egot Maya som via sin blogg revolterar mot allt vad framgångssagor heter. Men vad händer när bloggen plötsligt visar sig bli just en riktig framgång?
Läs mer om boken på www.lexbok.seSe boktrailern på youtube!


Från bok till blogg
I arbetet med att lansera boken har Lilla Piratförlaget valt att fokusera på en digital kampanj eftersom bokens tema gör den som klippt och skuren för det. Tillsammans med Bloggbyrån skapar vi nu under en månad en blogg hos bloggnätverket Devotelexblogg.devote.se, där huvudkaraktären Lex kommer till tals genom ett antal inlägg bestående av texter tagna ur boken och korta filmklipp.

– En bok som blivit blogg har vi sett, men inte det omvända. Och med tanke på att boken delvis handlar om bloggvärlden kändes det givet att testa bloggformatet för att lyfta fram den här boken, säger Mats Lindborg på Bloggbyrån. Att boken fångar något som många i bloggvärlden själva diskuterar mycket just nu har vi även fått bekräftat av vår samarbetspartner, bloggnätverket Devote.

– Vi kände direkt att det här var något ville vara med och bidra till, säger Sabina Skoog, projektledare på Devote. Ytlighet, utseendefixering och framgångshets är en del av ungas värld idag. Just framgångshetsen eller den perfekta ytan man visar upp, som Sara också tar upp i sin bok, börjar bli ett allt vanligare diskussionsämne hos våra bloggare, fortsätter Sabina Skoog.

Sara Kadefors debuterade 2001 med barnboken Långlördag i city. Samma år utkom Sandor slash Ida som belönades med Augustpriset, BMF-plaketten och blev Sveriges mest sålda ungdomsroman. Sedan dess har Sara Kadefors skrivit flera böcker för barn och vuxna samt för film, tv och teater. På Piratförlaget har hon utkommit med de kritikerrosade romanerna Fågelbovägen 32Borta bäst och Kast med liten kniv.

Lilla Piratförlaget ger ut böcker som roar och oroar, som både drabbar och lockar till skratt. Böcker som berör, helt enkelt. För frågor om författaren och boken, kontakta Christina Kivi på Lilla Piratförlaget. Mobil 0768 54 49 64. Mejl christina@piratforlaget.se.

Bloggbyrån är en byrå specialiserad på kommunikation via sociala medier. För frågor om kampanjen, kontakta Mats Lindborg på Bloggbyrån. Mobil 0702 68 64 07. Mejl mats.lindborg@bloggbyrån.se.

Devote är en svensk bloggplattform och en av Sveriges största mötesplatser för unga tjejer. På Devote driver ca 50 000 personer en blogg, några av dem är Sveriges största. För frågor, kontakta Sabina Skoog, projektledare. Mobil 0735 43 47 99. Mejl sabina@devote.se.


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.