Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Bockarna Bruse firar jul
God jul, Ester Jansson
Kommer du ihåg?
Superotursdagen
Hjälpa pappa städa
Högst upp
Jefferson gör sitt bästa
Vargarnas välde
En förbjuden bok
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Alla kläder på!
Dödskallen
Tolv
Frekes fot
Bara rumpor på kryssning
Den gömda dalen
Bil bil bil!
Världens bästa Molly och drömrummet
Om du lämnar mig här (pocket)
En nattpromenad
Tunneln
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Bad girls (pocket)
Åka vagn
Ur askan
Stormens öga
Med sådana vänner
Vem saknar vad?
Fyrtornet i Alexandria
Om det var krig i Norden
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Stockholms bokhelg

Under Stockholms bokhelg flyttar Alfabeta och Lilla Piratförlaget in hos våra vänner i barnbokhandeln Bokslukaren, och erbjuder spännande programpunkter för både vuxna och barn!

I år infaller Stockholms bokhelg 11–14 maj, och vi bjuder på intressanta författarsamtal för vuxna på lördagen och en mysig högläsningseftermiddag för barn på söndagen. Varmt välkomna att träffa oss och våra författare hos Bokslukaren på Mariatorget 2!

Lördag 13 maj – Bilderbokssamtal för vuxna

13:00–13:20 – Myllrande bilderböcker med Emelie Östergren och Jöns Mellgren

Emelie Östergren är bilderboks- och serieskapare som debuterade 2007. Hon är en mästare på karaktärer som kommer till liv på sidorna – för att inte tala om detaljer som kräver många omläsningar för att upptäcka! I senaste boken Hjälpsamma Elsie gäller det att både hitta och räkna djuren på varje uppslag. Jöns Mellgren är författare, illustratör, filmare och ansvarig lärare på Konstfacks utbildning i illustration och grafisk design. I bilderboken Vem saknar vad? möts vi av ett myllrande stadsliv med mängder av karaktärer, och på varje uppslag verkar någon sakna något. Hör dem diskutera illustration, arbetsteknik och bilderbokens interaktiva möjligheter i ett samtal med förläggare Erik Titusson.

13:30–13:50 – Färgstarkt för de minsta med Emma Virke och Helena Davidsson Neppelberg

Emma Virke räknas till en av landets mest nyfikna och originella bilderboksskapare, och har med sin serie interaktiva fruktböcker blivit en storfavorit hos såväl kritiker som läsare. Helena Davidsson Neppelberg är illustratör och författare som gjort flera färgstarka pärlor för de minsta, och också blivit hyllad och uppmärksammad för de mysrysiga bilderböckerna Åk med om du vågar och Kom in om du vågar. Snart kommer en ny bok i serien – Hoppa i om du vågar. Emma och Helena berättar om sina böcker och om hur man skapar illustrationer som fängslar de allra minsta. Samtalsledare är Erik Titusson, förläggare på Lilla Piratförlaget.

14:00–14:20 – Anna Höglunds bildvärldar

Anna Höglund räknas till en av Sveriges främsta bilderbokskapare. Hon ligger bakom många kända och älskade böcker, som till exempel Didi och Gogo väntar på bussen, Thomas och Om detta talar man endast med kaniner. Hon har också samarbetat med författare som Ulf Stark, Barbro Lindgren, Eva Susso och Gunnar Lundkvist. För sina böcker har hon belönats med bland annat Elsa Beskow-plaketten, Deutscher Jugendliteraturpreis, Augustpriset, Heffaklumpen och Astrid Lindgren-priset. I juni släpps också den helt nya boken I mitt lilla hus, som är en lek med fantasin både till innehåll och form.

Anna Höglund skapar sina bilder analogt. Hon klipper och klistrar, blandar material och bygger upp modeller. Det resulterar i bildvärldar som tar sig många olika uttryck – som böcker, men också som konst som figurerat på flera utställningar. Hör henne berätta om sitt skapande och sina böcker i ett samtal med förläggare Erik Titusson.

Söndag 14 maj 13:00–14:00 – Högläsning för barn

Välkommen till en eftermiddag med högläsning hos Bokslukaren! Författarna Katarina Kuick, Emma Virke och Sara Ohlsson läser ur sina böcker för alla barn som villa lyssna. Passa på att besöka Bokslukaren för en mysig stund med högläsning och fika!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.