Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Åka vagn
Bad girls (pocket)
Ur askan
Stormens öga
Med sådana vänner
Vem saknar vad?
Om det var krig i Norden
Fyrtornet i Alexandria
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse
Alla våra vagnar
En natt på insektshotellet
Skuggan av en kung
Boken för dig som är kille
Ormen i hissen och 12 andra märkliga historier
Vintersång
Det går bra nu
Skogens slut
Spökjägare: Sista chansen
Min!
Bra jobbat, mamma pingvin
Allt ska växa
Ingen fara
Trollkarlens torn
Svaga tjejer
En helt vanlig supernova
En busig banan
Kattrestaurangen
Plåster överallt
Rösta på vargen!
Pojken, pappan och björnen
Supercoola hjältegänget och zombieskolan
Tant sol
Semestern
Bara rumpor på camping
Året runt med piggor och suggor
En stark nolla (pocket)
Andetag (pocket)
En härlig dag med vänner
Vi går till skolan
Om du lämnar mig här
En hund till Hedda
Bibbi passar Lasse
H som i Harriet
Lilla molnet
Två små riddare
Bad girls
Mysterieklubben och spökhuset
Azins längtan
Snigel på glid
Gusten gråter
Småpiggor i farten
Hajtänder
Svansen är lös
Jag är ju så jävla easy going
Stora boken om Prinsen
Thomas
När spöket Elsa flyttade till stan

Stockholms bokhelg

Under Stockholms bokhelg flyttar Alfabeta och Lilla Piratförlaget in hos våra vänner i barnbokhandeln Bokslukaren, och erbjuder spännande programpunkter för både vuxna och barn!

I år infaller Stockholms bokhelg 11–14 maj, och vi bjuder på intressanta författarsamtal för vuxna på lördagen och en mysig högläsningseftermiddag för barn på söndagen. Varmt välkomna att träffa oss och våra författare hos Bokslukaren på Mariatorget 2!

Lördag 13 maj – Bilderbokssamtal för vuxna

13:00–13:20 – Myllrande bilderböcker med Emelie Östergren och Jöns Mellgren

Emelie Östergren är bilderboks- och serieskapare som debuterade 2007. Hon är en mästare på karaktärer som kommer till liv på sidorna – för att inte tala om detaljer som kräver många omläsningar för att upptäcka! I senaste boken Hjälpsamma Elsie gäller det att både hitta och räkna djuren på varje uppslag. Jöns Mellgren är författare, illustratör, filmare och ansvarig lärare på Konstfacks utbildning i illustration och grafisk design. I bilderboken Vem saknar vad? möts vi av ett myllrande stadsliv med mängder av karaktärer, och på varje uppslag verkar någon sakna något. Hör dem diskutera illustration, arbetsteknik och bilderbokens interaktiva möjligheter i ett samtal med förläggare Erik Titusson.

13:30–13:50 – Färgstarkt för de minsta med Emma Virke och Helena Davidsson Neppelberg

Emma Virke räknas till en av landets mest nyfikna och originella bilderboksskapare, och har med sin serie interaktiva fruktböcker blivit en storfavorit hos såväl kritiker som läsare. Helena Davidsson Neppelberg är illustratör och författare som gjort flera färgstarka pärlor för de minsta, och också blivit hyllad och uppmärksammad för de mysrysiga bilderböckerna Åk med om du vågar och Kom in om du vågar. Snart kommer en ny bok i serien – Hoppa i om du vågar. Emma och Helena berättar om sina böcker och om hur man skapar illustrationer som fängslar de allra minsta. Samtalsledare är Erik Titusson, förläggare på Lilla Piratförlaget.

14:00–14:20 – Anna Höglunds bildvärldar

Anna Höglund räknas till en av Sveriges främsta bilderbokskapare. Hon ligger bakom många kända och älskade böcker, som till exempel Didi och Gogo väntar på bussen, Thomas och Om detta talar man endast med kaniner. Hon har också samarbetat med författare som Ulf Stark, Barbro Lindgren, Eva Susso och Gunnar Lundkvist. För sina böcker har hon belönats med bland annat Elsa Beskow-plaketten, Deutscher Jugendliteraturpreis, Augustpriset, Heffaklumpen och Astrid Lindgren-priset. I juni släpps också den helt nya boken I mitt lilla hus, som är en lek med fantasin både till innehåll och form.

Anna Höglund skapar sina bilder analogt. Hon klipper och klistrar, blandar material och bygger upp modeller. Det resulterar i bildvärldar som tar sig många olika uttryck – som böcker, men också som konst som figurerat på flera utställningar. Hör henne berätta om sitt skapande och sina böcker i ett samtal med förläggare Erik Titusson.

Söndag 14 maj 13:00–14:00 – Högläsning för barn

Välkommen till en eftermiddag med högläsning hos Bokslukaren! Författarna Katarina Kuick, Emma Virke och Sara Ohlsson läser ur sina böcker för alla barn som villa lyssna. Passa på att besöka Bokslukaren för en mysig stund med högläsning och fika!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.