Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Alla kläder på!
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Dödskallen
Tolv
Frekes fot
Bara rumpor på kryssning
Bil bil bil!
Världens bästa Molly och drömrummet
Om du lämnar mig här (pocket)
Den gömda dalen
Tunneln
En nattpromenad
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Bad girls (pocket)
Åka vagn
Stormens öga
Ur askan
Vem saknar vad?
Med sådana vänner
Om det var krig i Norden
Fyrtornet i Alexandria
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Vem kommer på kalas?
Hedda och valpen
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse
Alla våra vagnar
En natt på insektshotellet
Skuggan av en kung
Boken för dig som är kille
Ormen i hissen och 12 andra märkliga historier
Det går bra nu
Vintersång
Skogens slut
Spökjägare: Sista chansen
Allt ska växa
Min!
Bra jobbat, mamma pingvin
Ingen fara
Trollkarlens torn
Svaga tjejer
Rösta på vargen!

Sommarkatalogen är här!

Än är det februarikallt utanför förlagsfönstren, men inomhus är förberedelserna för sommaren i full gång! Vill du redan nu planera din solstolsläsning kan du bläddra i vår katalog över sommarens böcker 2023.

Vad sägs till exempel om en ny bok i fruktserien av hyllade och originella bilderboksskaparen Emma Virke? I En arg apelsin är det apelsinen som vill stå i centrum, och hela boken sjuder av känslor att identifiera sig med för såväl små som stora.

Vi ger också ut franska illustratören Marie Dorléans första bok på svenska. Prisbelönta En nattpromenad utsågs till årets bästa bilderbok av New York Times 2021, och är verkligen en läsupplevelse som drabbar alla ens sinnen.

Bjørn F. Rørvik, vars serie om Bockarna Bruse älskas av tiotusentals barn, följer upp förra årets succé Två små riddare. I Två små riddare tar guld är riddarna minst lika roliga och motvilliga, och prinsessan lika äventyrslysten. Det är ett knasigt sagoäventyr, men också en bok som handlar om hur det kan kännas när man inte tycker sig passa in i en given roll.

Världens bästa Molly och den nya skolan är första delen i en ny, lättläst serie av Sabine Lemire och Signe Kjær. Sabine Lemire har tidigare (tillsammans med Rasmus Bregnhøi) gett ut de populära serieromanerna om Mira. Nu är hon tillbaka med en ny, vardagsnära serie, översatt till svenska av Sara Ohlsson.

Kritiker- och läsarfavoriten Anna Woltz har tidigare gett ut fartfyllda romaner för mellanåldern. Nu kommer Tunneln, en dramatisk men hoppfull ungdomsbok som utspelar sig i Londons tunnelbana under andra världskriget.

Här kan du bläddra i katalogen, och läsa mer om dessa titlar och fler! Snart är det sommar!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.