Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Valdemar i stora staden
Vem kommer på kalas?
Hedda och valpen
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse
Alla våra vagnar
En natt på insektshotellet
Skuggan av en kung
Boken för dig som är kille
Ormen i hissen och 12 andra märkliga historier
Det går bra nu
Vintersång
Spökjägare: Sista chansen
Skogens slut
Allt ska växa
Bra jobbat, mamma pingvin
Min!
Ingen fara
Svaga tjejer
Trollkarlens torn
En helt vanlig supernova
En busig banan
Kattrestaurangen
Plåster överallt
Rösta på vargen!
Pojken, pappan och björnen
Supercoola hjältegänget och zombieskolan
Tant sol
Semestern
Bara rumpor på camping
Året runt med piggor och suggor
En stark nolla (pocket)
Andetag (pocket)
En härlig dag med vänner
Vi går till skolan
Om du lämnar mig här
Bibbi passar Lasse
En hund till Hedda
H som i Harriet
Lilla molnet
Bad girls
Två små riddare
Mysterieklubben och spökhuset
Snigel på glid
Azins längtan
Gusten gråter
Småpiggor i farten
Hajtänder
Svansen är lös
Jag är ju så jävla easy going
Stora boken om Prinsen
Thomas
När spöket Elsa flyttade till stan

Sommarkatalogen är här!

Än är det februarikallt utanför förlagsfönstren, men inomhus är förberedelserna för sommaren i full gång! Vill du redan nu planera din solstolsläsning kan du bläddra i vår katalog över sommarens böcker 2023.

Vad sägs till exempel om en ny bok i fruktserien av hyllade och originella bilderboksskaparen Emma Virke? I En arg apelsin är det apelsinen som vill stå i centrum, och hela boken sjuder av känslor att identifiera sig med för såväl små som stora.

Vi ger också ut franska illustratören Marie Dorléans första bok på svenska. Prisbelönta En nattpromenad utsågs till årets bästa bilderbok av New York Times 2021, och är verkligen en läsupplevelse som drabbar alla ens sinnen.

Bjørn F. Rørvik, vars serie om Bockarna Bruse älskas av tiotusentals barn, följer upp förra årets succé Två små riddare. I Två små riddare tar guld är riddarna minst lika roliga och motvilliga, och prinsessan lika äventyrslysten. Det är ett knasigt sagoäventyr, men också en bok som handlar om hur det kan kännas när man inte tycker sig passa in i en given roll.

Världens bästa Molly och den nya skolan är första delen i en ny, lättläst serie av Sabine Lemire och Signe Kjær. Sabine Lemire har tidigare (tillsammans med Rasmus Bregnhøi) gett ut de populära serieromanerna om Mira. Nu är hon tillbaka med en ny, vardagsnära serie, översatt till svenska av Sara Ohlsson.

Kritiker- och läsarfavoriten Anna Woltz har tidigare gett ut fartfyllda romaner för mellanåldern. Nu kommer Tunneln, en dramatisk men hoppfull ungdomsbok som utspelar sig i Londons tunnelbana under andra världskriget.

Här kan du bläddra i katalogen, och läsa mer om dessa titlar och fler! Snart är det sommar!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.