Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Allt ska växa
Min!
Ingen fara
Trollkarlens torn
Svaga tjejer
En busig banan
En helt vanlig supernova
Kattrestaurangen
Plåster överallt
Rösta på vargen!
Pojken, pappan och björnen
Supercoola hjältegänget och zombieskolan
Tant sol
Semestern
Bara rumpor på camping
Året runt med piggor och suggor
En stark nolla (pocket)
En härlig dag med vänner
Andetag (pocket)
Vi går till skolan
Om du lämnar mig här
Bibbi passar Lasse
En hund till Hedda
Lilla molnet
H som i Harriet
Bad girls
Två små riddare
Mysterieklubben och spökhuset
Azins längtan
Snigel på glid
Småpiggor i farten
Gusten gråter
Hajtänder
Svansen är lös
Jag är ju så jävla easy going
Stora boken om Prinsen
Thomas
När spöket Elsa flyttade till stan

Ensamvargar nomineras till Norrlands litteraturpris

Katarina Kieris roman Ensamvargar nomineras till Norrlands litteraturpris för 2021 års bästa bok, i kategorin barn och ungdom.

Ensamvargar handlar om Martin och Sasha, som inte saknar människor omkring sig men som ändå går omkring som i varsitt eget, avskilt universum. Martin släpar runt på sin pappas bekymmer som ingen annan verkar se. Sasha känner sig inte riktigt hemma någonstans – inte hos mamma i den lilla staden, inte hos kontaktfamiljen i byn. I byn finns också Martins farmor och farfar, och hans och Sashas vägar börjar korsas.

Norrlands Litteraturpris delas ut av Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. Priset har delats ut sedan 1973 och föräras föregående års bästa bok med en typisk norrländsk koppling. Sedan 2014 delas priset ut i två kategorier: vuxenlitteratur och barn- och ungdomslitteratur. Prisutdelningen sker vid litteratursällskapets årliga sommarmöte den 9 juli.

Katarina Kieri debuterade som författare 1993 och har sedan dess skrivit en rad uppmärksammade och hyllade böcker för barn och unga. Hon har också mottagit flertalet priser, bland annat Augustpriset, Astrid Lindgren-priset och Tidningen Vi:s litteraturpris. 2016 tog hon emot Norrlands litteraturpris för vuxenromanen Vårt värde.

Foto: Stefan Tell


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.