Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Jag är inte gosig
Peter och vargen (nyutgåva 2024)
Matilda och den förfärlige Florian
Ett ängsligt äpple
Förskolespöket
Sex miljarder
Tvivlet
Vi är pirater
Världens bästa Molly på camping med klassen
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Skuggan
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
Kommer du ihåg?
God jul, Ester Jansson
Superotursdagen
Högst upp
Hjälpa pappa städa
Jefferson gör sitt bästa
En förbjuden bok
Vargarnas välde
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Alla kläder på!
Dödskallen
Tolv
Frekes fot
Bara rumpor på kryssning
Om du lämnar mig här (pocket)
Världens bästa Molly och drömrummet
Den gömda dalen
Bil bil bil!
En nattpromenad
Tunneln
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Bad girls (pocket)
Åka vagn
Stormens öga
Ur askan
Vem saknar vad?
Med sådana vänner
Fyrtornet i Alexandria
Om det var krig i Norden
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Lilla Piratförlaget på Stockholms bokhelg

Stockholms bokhelg går av stapeln 26–29 augusti, men vi smygstartar redan måndagen den 23:e med vernissage av bilderboksutställningen Bilden i bilderboken på Ragvaldsgatan 17. Utställningen pågår till och med den 29 augusti, och har öppet dagligen 11–18. På plats finns också barnbokhandeln Bokslukaren som öppnar popup-butik och säljer mängder med fina bilderböcker! Under veckan arrangerar vi dessutom en rad evenemang, bland annat författarsamtal, quiz, pyssel och högläsning för barn, och dessutom finns chansen att pitcha din bilderbok eller visa din portfolio för förläggare Erik Titusson! Ta del av hela programmet nedan:

Måndag 23 augusti

Vernissage för Bilden i bilderboken – en unik utställning bilderbokskonst, 17:00–20:00, Ragvaldsgatan 17

Utställning med originalverk av Hanna Albrektson, Kitty Crowther, Karin Cyrén, Per Gustavsson, Joanna Hellgren, Anna Höglund, Pija Lindenbaum, Mogu Takahashi, Emma Virke och Emelie Östergren öppnar. Invigningsmingel i närvaro av medverkande illustratörer. Mer information om utställningen hittar du här.

Fredag 27 augusti

Quiz med barn- och ungdomsbokstema, 27 augusti 17:00–18:30, Mornington Hotel Nybrogatan 53

Kom och AW-quizza med författartrion Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson, aktuella med ungdomsboken Jobbiga tjejer. Briljera med dina kunskaper om barn- och ungdomsböcker och vinn fina priser, och ta en drink i baren på Mornington Hotels innergård!

Lördag 28 augusti

Pysselworkshop för barn med Emma Virke, 12:30–13:20, Gamla Stans Bokhandel Stora Nygatan 7

Emma hjälper dig att göra en alldeles egen trollslända, att ta med hem och hänga upp i taket! Emma ligger bakom en rad populära böcker, som till exempel Augustprisnominerade Kom dagen, kom natten, Min mamma är snabbare än din! och de populära småbarnsböckerna En sur citron och En cool kiwi.

Författarsamtal med Pija Lindenbaum, 14:00–14:30, Ragvaldsgatan 17

Pija Lindenbaum berättar om sin kommande bilderbok Vitvivan och Gullsippan, en bok som handlar om rättvisa och revolution! Två barngrupper befinner sig på en alptopp, den ena gruppen får måla, segla och sjunga glada visor, den andra får diska, tvätta kläder och bära sten. Till den dagen då ett barn inser att det inte är rättvist …

Författarsamtal med Emma Virke, Per Gustavsson och Joanna Hellgren, 15:00–15:30, Ragvaldsgatan 17

Emma Virke samarbetar som textförfattare med andra illustratörer. I våras kom den hyllade bilderboken Min mamma är snabbare än din! med bilder av Joanna Hellgren och i höst kommer den humoristiska Var är alla barnen på förskolan Valen?! med bilder av Per Gustavsson. Möt alla tre i ett samtal om samarbetet mellan text och bild – vem berättar vad i bilderboken?

Författarsamtal med Anna Höglund, 16:00–16:30, Ragvaldsgatan 17

Anna Höglunds egensinniga och humoristiska bilderbok Didi och Gogo väntar på bussen hyllas av såväl kritiker som läsare. En del äldre läsare ser blinkningen till Beckets I väntan Godot men barnen och andra ser ett existentiellt drama: Är det kanske väntan som är själva livets kärna? Anna Höglund berättar om hur boken kom till och hur hon skapat bilderna bland annat från små byggda modeller.

Författarsamtal med Annika Leone, 17:00–17:30, Ragvaldsgatan 17

Bilderböckerna Bara rumpor och Bara rumpor på stranden är ren och skär kroppspositivistisk bilderboksglädje! Och i höst kommer den efterlängtade Bara rumpor i backen. Annika Leone berättar om bakgrunden till de populära böckerna och om varför de berört så många, inte bara i Sverige utan också utomlands. Varför är det viktigt att skildra olika kroppar i bilderböcker? Och hur kombinerar man det med ett barnperspektiv?

Söndag 29 augusti

Världar och bilder i fantasy, samtal med Patrik Bergström och Peter Bergting, 29 augusti 11:30–12:00, Mornington Hotel Nybrogatan 53

Patrik Bergström är fantasyläsaren som blev fantasyförfattaren med över tio böcker bakom sig. I höst kommer Rymlingen och halvdraken, en roman med illustrationer av ingen annan än Peter Bergting, som rönt stor internationell uppskattning för sina bilder. Här möts de i ett samtal om fantasygenrens obegränsade möjligheter att berätta om våra liv här och nu.

Högläsning ur Bara rumpor med Annika Leone, 13:20–13:40, Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Annika Leone läser högt ur de populära Bara rumpor-böckerna. Dessutom kan du skapa din egen pin med motiv ur böckerna!

Samtal om småbarnsböcker med Karin Cyrén, Emma Virke, Hanna Albrektson och Emelie Östergren, 14:00–14:30, Ragvaldsgatan 17

Böcker för de allra minsta är oftast barns första möte med konst och kultur – och därför kanske de viktigaste böckerna som finns! Hur skapar man läsupplevelser för de minsta? Som innehåller lagom stor dramatik för den lilla läsaren? Och vad ska man tänka på när man läser högt för små barn?

Högläsning ur Frallan med Sara Ohlsson, 14:20–14:40, Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Författaren Sara Ohlsson läser högt ur böckerna om Frallan. Dessutom har du möjlighet att göra din egen Frallan-pin!

Visa din portfolio eller pitcha din bilderbok för förläggare Erik Titusson, 29 augusti 15:00–17:00, Ragvaldsgatan 17

Är du en illustratör som vill illustrera barnböcker eller kanske rentav skapa din egen bilderbok? Ta tillfället i akt att visa upp din portfölj eller din bilderboksidé för förläggare Erik Titusson. Du kan vara utgiven eller inte, utbildad eller autodidakt – välkommen att visa din portfolio!

Varmt välkomna till våra evenemang!

Observera att det på grund av rådande restriktioner är begränsat antal platser till varje programpunkt. Ingen föranmälan krävs, men vi kan bli tvungna att neka inträde om det blir fullt. Tänk på att visa hänsyn och hålla avstånd!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.