Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Thomas
När spöket Elsa flyttade till stan
Bilderboksmakare
Nycklarna
Midnattsjakt
Stenen från himlen
Lilla tomten julpyntar
Profetian om Beatrice
Siv och Ottos önskelista
Rymlingen och halvdraken
Djupt vatten
Kid Spy: Mac knäcker koden
Sju barnbarn och en valp (och två dvärghamstrar)
Einstein – Musens fantastiska resa i tid och rum
Bara rumpor i backen
Mysterieklubben och smugglarna
Ett enda stort skämt
Ensamvargar
Mörkret
Var är alla barnen på förskolan Valen?!
Vad säger krokodilen?
Djurens rekordbok
Jobbiga tjejer
Vitvivan och Gullsippan
Försvinn dumma natt
Recept på galenskap
Min hund
Poodles Eating Noodles
Det värsta har redan hänt
Jag vill ha en hund (Det spelar ingen roll vilken!)
Allt som rimmar på kär
Joni plockar alla bär
Jefferson
Kapten Blacks hemlighet
Jag talar som en flod
Vargen och flugan
Det var en gång och blir så mycket mer
Samtal med Kitty Crowther
Nu ska Ella rita
Det blev en älg
Andetag
Spökjägare: Aldrig i livet
Högt spel
I ljusets makt
Min mamma är snabbare än din!
Kid Spy: Den stora uppgörelsen
En duktig hund trampar ny mark
Gips - eller när jag fixade hela världen på en dag
I dag ska jag flyga!
Min vän är ledsen
En cool kiwi
Hönan och ägget
Kanske ...
Oj oj oj
Moxie (Netflixpocket)
Didi och Gogo väntar på bussen
Den fasansfulla sagan om Lilla Hen
Mysterieklubben och silverskrinet
Frallan möter Frallan
Stora boken om Prinsessan
Berätta med bilder
Tomtarnas julnatt
Lilla Tomten
Snigelns visa
Spökröster
Gravens gåta
Midnattsskri
Vinterkväll
Farfar i Farsta
Jag vill ha min hatt
Joni matar alla fåglar
Bockarna Bruse på solsemester
Gudars like
Bröder
Boken för dig som är tjej
Lindbergh - Berättelsen om musen som flög över Atlanten
Jag bestämmer!
Dimmornas träsk
Så växer världen
Isabell - vara som man vill
Bibbi sparkar boll
Fula tjejer
Den riktiga solen
Bästisboken
Under mattan
Pom och Pim på natten

Lilla Piratförlaget på Stockholms bokhelg

Stockholms bokhelg går av stapeln 26–29 augusti, men vi smygstartar redan måndagen den 23:e med vernissage av bilderboksutställningen Bilden i bilderboken på Ragvaldsgatan 17. Utställningen pågår till och med den 29 augusti, och har öppet dagligen 11–18. På plats finns också barnbokhandeln Bokslukaren som öppnar popup-butik och säljer mängder med fina bilderböcker! Under veckan arrangerar vi dessutom en rad evenemang, bland annat författarsamtal, quiz, pyssel och högläsning för barn, och dessutom finns chansen att pitcha din bilderbok eller visa din portfolio för förläggare Erik Titusson! Ta del av hela programmet nedan:

Måndag 23 augusti

Vernissage för Bilden i bilderboken – en unik utställning bilderbokskonst, 17:00–20:00, Ragvaldsgatan 17

Utställning med originalverk av Hanna Albrektson, Kitty Crowther, Karin Cyrén, Per Gustavsson, Joanna Hellgren, Anna Höglund, Pija Lindenbaum, Mogu Takahashi, Emma Virke och Emelie Östergren öppnar. Invigningsmingel i närvaro av medverkande illustratörer. Mer information om utställningen hittar du här.

Fredag 27 augusti

Quiz med barn- och ungdomsbokstema, 27 augusti 17:00–18:30, Mornington Hotel Nybrogatan 53

Kom och AW-quizza med författartrion Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson, aktuella med ungdomsboken Jobbiga tjejer. Briljera med dina kunskaper om barn- och ungdomsböcker och vinn fina priser, och ta en drink i baren på Mornington Hotels innergård!

Lördag 28 augusti

Pysselworkshop för barn med Emma Virke, 12:30–13:20, Gamla Stans Bokhandel Stora Nygatan 7

Emma hjälper dig att göra en alldeles egen trollslända, att ta med hem och hänga upp i taket! Emma ligger bakom en rad populära böcker, som till exempel Augustprisnominerade Kom dagen, kom natten, Min mamma är snabbare än din! och de populära småbarnsböckerna En sur citron och En cool kiwi.

Författarsamtal med Pija Lindenbaum, 14:00–14:30, Ragvaldsgatan 17

Pija Lindenbaum berättar om sin kommande bilderbok Vitvivan och Gullsippan, en bok som handlar om rättvisa och revolution! Två barngrupper befinner sig på en alptopp, den ena gruppen får måla, segla och sjunga glada visor, den andra får diska, tvätta kläder och bära sten. Till den dagen då ett barn inser att det inte är rättvist …

Författarsamtal med Emma Virke, Per Gustavsson och Joanna Hellgren, 15:00–15:30, Ragvaldsgatan 17

Emma Virke samarbetar som textförfattare med andra illustratörer. I våras kom den hyllade bilderboken Min mamma är snabbare än din! med bilder av Joanna Hellgren och i höst kommer den humoristiska Var är alla barnen på förskolan Valen?! med bilder av Per Gustavsson. Möt alla tre i ett samtal om samarbetet mellan text och bild – vem berättar vad i bilderboken?

Författarsamtal med Anna Höglund, 16:00–16:30, Ragvaldsgatan 17

Anna Höglunds egensinniga och humoristiska bilderbok Didi och Gogo väntar på bussen hyllas av såväl kritiker som läsare. En del äldre läsare ser blinkningen till Beckets I väntan Godot men barnen och andra ser ett existentiellt drama: Är det kanske väntan som är själva livets kärna? Anna Höglund berättar om hur boken kom till och hur hon skapat bilderna bland annat från små byggda modeller.

Författarsamtal med Annika Leone, 17:00–17:30, Ragvaldsgatan 17

Bilderböckerna Bara rumpor och Bara rumpor på stranden är ren och skär kroppspositivistisk bilderboksglädje! Och i höst kommer den efterlängtade Bara rumpor i backen. Annika Leone berättar om bakgrunden till de populära böckerna och om varför de berört så många, inte bara i Sverige utan också utomlands. Varför är det viktigt att skildra olika kroppar i bilderböcker? Och hur kombinerar man det med ett barnperspektiv?

Söndag 29 augusti

Världar och bilder i fantasy, samtal med Patrik Bergström och Peter Bergting, 29 augusti 11:30–12:00, Mornington Hotel Nybrogatan 53

Patrik Bergström är fantasyläsaren som blev fantasyförfattaren med över tio böcker bakom sig. I höst kommer Rymlingen och halvdraken, en roman med illustrationer av ingen annan än Peter Bergting, som rönt stor internationell uppskattning för sina bilder. Här möts de i ett samtal om fantasygenrens obegränsade möjligheter att berätta om våra liv här och nu.

Högläsning ur Bara rumpor med Annika Leone, 13:20–13:40, Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Annika Leone läser högt ur de populära Bara rumpor-böckerna. Dessutom kan du skapa din egen pin med motiv ur böckerna!

Samtal om småbarnsböcker med Karin Cyrén, Emma Virke, Hanna Albrektson och Emelie Östergren, 14:00–14:30, Ragvaldsgatan 17

Böcker för de allra minsta är oftast barns första möte med konst och kultur – och därför kanske de viktigaste böckerna som finns! Hur skapar man läsupplevelser för de minsta? Som innehåller lagom stor dramatik för den lilla läsaren? Och vad ska man tänka på när man läser högt för små barn?

Högläsning ur Frallan med Sara Ohlsson, 14:20–14:40, Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Författaren Sara Ohlsson läser högt ur böckerna om Frallan. Dessutom har du möjlighet att göra din egen Frallan-pin!

Visa din portfolio eller pitcha din bilderbok för förläggare Erik Titusson, 29 augusti 15:00–17:00, Ragvaldsgatan 17

Är du en illustratör som vill illustrera barnböcker eller kanske rentav skapa din egen bilderbok? Ta tillfället i akt att visa upp din portfölj eller din bilderboksidé för förläggare Erik Titusson. Du kan vara utgiven eller inte, utbildad eller autodidakt – välkommen att visa din portfolio!

Varmt välkomna till våra evenemang!

Observera att det på grund av rådande restriktioner är begränsat antal platser till varje programpunkt. Ingen föranmälan krävs, men vi kan bli tvungna att neka inträde om det blir fullt. Tänk på att visa hänsyn och hålla avstånd!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.