Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Göstas första ord
Brorsans kompis Robban
Peter och vargen (nyutgåva 2024)
Jag är inte gosig
Matilda och den förfärlige Florian
Ett ängsligt äpple
Förskolespöket
Sex miljarder
Tvivlet
Världens bästa Molly på camping med klassen
Vi är pirater
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Skuggan
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
Kommer du ihåg?
Superotursdagen
God jul, Ester Jansson
Hjälpa pappa städa
Högst upp
Jefferson gör sitt bästa
Vargarnas välde
En förbjuden bok
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Alla kläder på!
Dödskallen
Tolv
Frekes fot
Bara rumpor på kryssning
Bil bil bil!
Världens bästa Molly och drömrummet
Om du lämnar mig här (pocket)
Den gömda dalen
Tunneln
En nattpromenad
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Bad girls (pocket)
Åka vagn
Ur askan
Stormens öga
Vem saknar vad?
Med sådana vänner
Fyrtornet i Alexandria
Om det var krig i Norden
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Vem kommer på kalas?
Hedda och valpen
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Dags för Sigtuna Litteraturfestival!

23-24 augusti går Sigtuna Litteraturfestival av stapeln. Bland årets medverkande  finns Emma Virke, Johanna Lindbäck, Anna Höglund och Katarina Kieri.

För tredje året i rad bjuder Sigtuna på Litteraturfestival. Den 23 och 24 augusti fylls staden av författare och läsare i alla åldrar som möts under olika programpunkter. I år satsar festivalen på sitt barn- och ungdomsprogram och öppnar bland annat ett barn- och ungdomstorg.

Från Lilla Piratförlaget medverkar Emma Virke, Johanna Lindbäck, Anna Höglund och Katarina Kieri i olika samtal och workshops. Dessutom har du i en utställning möjlighet att se originalbilderna till Anna Höglunds prisbelönta bok Om detta talar man endast med kaniner.

Från Piratförlaget medverkar även Christoffer Carlsson, Sara Lövestam, Olivier Truc och Zinat Pirzadeh. Här träffar du Lilla Piratförlagets författare under helgen:

Lördag 23 augusti:

* Kl 11.00, Sigtuna bibliotek: Toto tittut – en workshop för små barn. Illustratören och författaren Emma Virke har skrivit och illustrerat den spännande pekboken Toto tittut. Tillsammans med Emma får barn göra sina egna fingerdjur (riktigt små barn i sällskap med sina föräldrar).

* Kl 11.00, Barn- och ungdomstorget: Författarmöte med Johanna Lindbäck. Johanna Lindbäck är en av Sverige mest älskade ungdomsboksförfattare. Förra året utkom hennes första bok för tweenies, lite ihop, och i höst kommer uppföljaren kanske ihop. Hör henne berätta om böckerna och om sitt författarskap.

* Kl 12.00, Sigtuna bibliotek: Att läsa för små barn. Välkommen till ett samtal om små barns läsning med författaren och illustratören Emma Virke, pedagogistan Eva Söderberg och barnbibliotekarien Paula Norrlid.

* Kl 13.00, Studiokyrkan: Författarmöte med Anna Höglund. Anna Höglunds bok Om detta talar man endast med kaniner belönades med Snöbollen för bästa svenska bilderbok 2014. Möt Anna Höglund i ett samtal med sin förläggare Erik Titusson.

* Kl 13.00-17.00, Studiokyrkan: Utställning – Om detta talar man endast med kaniner. Originalbilderna till den prisbelönta och Augustnominerade boken Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund ställs ut i Studiokyrkan.

* Kl 14.00, Sigtuna bibliotek: Hur väcker man de ungas läslust? Ett samtal mellan Johanna Lindbäck, författare, gymnasielärare och Sveriges läsambassadör, och Johanna Hansson, stadsbibliotekarie i Uppsala.

Söndag 24 augusti:

Kl 10.00-16.30, Studiokyrkan: Utställning – Om detta talar man endast med kaniner. Originalbilderna till den prisbelönta och Augustnominerade boken Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund ställs ut i Studiokyrkan.

* Kl 11.00, Studiokyrkan: Vem är jag? – ett samtal om identitet med Anna Höglund och Majgull Axelsson. Anna Höglund är en av Sverige mest nyskapande illustratörer, aktuell med den prisbelönta boken Om detta talar man endast med kaniner. Majgull Axelsson är högaktuell med boken Jag heter inte Miriam. Möt den i ett samtal om identitet, utanförskap och längtan efter att höra till med utgångspunkt i sina böcker.

* Kl 13.00, Sigtuna bibliotek: Att skriva för alla åldrar. Författarmöte med Katarina Kieri som i höst är aktuell med barnboken Vero hit & dit. I ett samtal med sin förläggare Erik Titusson berättar hon hur man som författare förhåller sig till läsare, åldrar och gränser.

>> Läs mer om Sigtuna Litteraturfestival och hela helgens program här!

 

 


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.