Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Sex miljarder
Världens bästa Molly på camping med klassen
Vi är pirater
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Skuggan
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
God jul, Ester Jansson
Kommer du ihåg?
Superotursdagen
Jefferson gör sitt bästa
Högst upp
Hjälpa pappa städa
En förbjuden bok
Vargarnas välde
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Alla kläder på!
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Dödskallen
Frekes fot
Tolv
Bara rumpor på kryssning
Bil bil bil!
Om du lämnar mig här (pocket)
Världens bästa Molly och drömrummet
Den gömda dalen
Tunneln
En nattpromenad
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Åka vagn
Bad girls (pocket)
Ur askan
Stormens öga
Med sådana vänner
Vem saknar vad?
Om det var krig i Norden
Fyrtornet i Alexandria
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Lilla Piratförlaget på Bokmässan 2012

Mellan den 27 och 30 september är det åter dags för Bokmässan i Göteborg. Lilla Piratförlaget är ett nystartat barn- och ungdomsbokförlag som ger ut böcker som roar och som oroar, som drabbar lika väl som lockar till skratt. Böcker som berör, helt enkelt. Vi har många spännande författare och illustratörer på plats – både svenska, norska och danska. Utöver montern anordnar Lilla Piratförlaget även ett antal spännande seminarier och monterprogram. Välkomna att träffa oss alla i monter B05:49!

Janne Teller
Om kriget kom – vart skulle du ta vägen? Janne Tellers bok Om det var krig i Norden är en liten bok, utformad som ett pass. Författaren försätter läsaren i flyktingens position och väcker frågor om tolerans och medmänsklighet. Danska Janne Teller gästar mässan med anledning av den svenska utgåvan, som precis har utkommit. På söndagen medverkar bland annat Teller i seminariet Om det var krig i Norden tillsammans med KG Hammar och Anne Holt. Samtalet leds av Cecilia Uddén. Det går också att lyssna till henne på fredagen i Ett år efteråt  om tragedin på Utøya. På lördagen tilldelas Janne Teller Teskedsordens bokpris 2012Margot Wallström finns på plats och delar ut bokpriset. Sedan följer ett samtal om boken.

Gry Moursund
Illustratören till hyllade Bockarna Bruse på Badhuset gästar mässan för att medverka i lördagens seminarium Nordiska bilderbokspar med bland andra Ulf Stark. Gry Moursund är en av Norges mest hyllade bilderboksillustratörer. På lördagen samtalar Moursund med Pija Lindenbaum, som översatt boken från norska.

Ulf Stark
Kan du vissla Johanna är en älskad klassiker som nu firar 20 år! Varje jul samlas familjer runt om i landet för att titta på filmatiseringen av den prisbelönta boken, med Per Oscarsson i rollen som Berras nya morfar. Nu kommer boken i en påkostad nyutgåva. Ulf Stark medverkar i seminariet Nordiska bilderbokspar tillsammans med bland andra norska Gry Moursund.

Nina E. Grøntvedt
Författaren och illustratören Nina E. Grøntvedt har hyllats i Norge för sin fingertoppskänsla och träffsäkra skildring av en självständig tjej på gränsen mellan barn och ungdom. Grøntvedt gästar mässan för att tala om sin bok Hej, det är jag! som nyligen utkommit på svenska. I seminariet Barn är också människor medverkar hon för att tala om sin bok och om att aldrig reducera karaktärer till schabloner.

Moni Nilsson
Hur går man tillväga för att fånga barnet som just knäckt läskoden? Hur skriver man lättläst – utan att kompromissa med berättelsen? Författaren Moni Nilsson har skrivit den nya bokserien ”Äventyr i Paradiset” tillsammans med illustratören Elin Lindell. En serie fylld med roliga illustrationer, stor stil, korta rader, spänning, äventyr och vänskap – som passar perfekt för nybörjarläsaren.

Läs mer om vårt program på www.lillapiratforlaget.se. Om du vill boka intervjutid med någon av våra författare eller illustratörer, mejla christina@piratforlaget.se.

 … Och glöm inte besöka Lilla Piratförlagets monter B05:49!


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.