Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Är det du som har tuggat på min godnattsaga?
Helt ärligt
Jellicoe Road
Tittin! Tittut!
Hästpojkarna (pocket)
En stark nolla
Spökjägare: Vänner att dö för
Hej hej hej
Tio små blommor
Kiosken
Akta bajset!
På Babas rygg
Alaska
Familjen
En strumpsaga
Mysterieklubben och bankrånarna
Så gör prinsessor
När prinsessor går på äventyr
En duktig hund äter kakan
Som stjärnor i natten (nyutgåva)
Staden
Kid Spy: Det perfekta brottet
Allt jag vet om kärlek
Liten i staden
Laglöst rike
Frallan har en hemlighet
Den första snön
Sen kom vintern
Gömställen
Var inte rädd, Lilla krabban
Morgans kafé
Mira #husbåt #pappa #kärlek
Max och miniriddarna
Mysterieklubben och ubåten
Alla är ledsna nuförtiden
Moxie
Jag älskar dig redan imorgon
Husets hjärta
Morfar flyttar in
Isabell, min bästa vän
Vi måste till jobbet
Hästpojkarna
Berättelser från innerstaden
Berättelser från yttre förorten
Var kommer du ifrån, egentligen?
Just nu
Bli kvar
Edison – Musen och den försvunna skatten
Midnattstid

Här hittar du oss på Bokmässan!

Mellan den 27 och 30 september är det åter dags för Bokmässan i Göteborg. Här hittar du alla Lilla Piratförlagets programpunkter för mässan.

När årets Bok & Bibliotek i Göteborg drar igång finns självklart Lilla Piratförlaget på plats. Ni hittar oss i monter B05:49, där sommarens och höstens alla böcker kommer finnas till försäljning. Utöver montern anordnar Lilla Piratförlaget även ett antal intressanta och spännande seminarier och monterprogram.

TORSDAG 27/9:

* Nina E. Grøntvedt – Hej, det är jag!
Monterprogram, ingår i biljetten
Tid:
13.00-13.20.

Plats: C02:19

I en superhemlig dagbok berättar 12-åriga Oda om sitt liv med bästisen, bråkiga lillasystern, förälskelser och mystiska grannar. Men en dag går ett snöbollskrig för långt och Oda blir ensammast i världen.

Författaren och illustratören Nina E. Grøntvedt har hyllats i Norge för sin fingertoppskänsla och träffsäkra skildring av en självständig tjej på gränsen mellan barn och ungdom. I ett samtal med Lilla Piratförlagets Erik Titusson pratar hon om boken, som nyligen valdes till Månadens bok av Barnens Bokklubb.
>> Planera in programmet i din mässa! 

* Moni Nilsson – Att skriva lätt är svårt
Seminarium
Tid: 14.00-14.20
Plats: F3

Hur går man tillväga för att fånga barnet som just knäckt läskoden? Hur skriver man lättläst – utan att kompromissa med berättelsen? Författaren Moni Nilsson har skrivit den nya bokserien ”Äventyr i Paradiset” tillsammans med illustratören Elin Lindell. En serie fylld med roliga illustrationer, stor stil, korta rader, spänning, äventyr och vänskap – som passar perfekt för nybörjarläsaren.
>> Planera in programmet i din mässa!

* Nina E. Grøntvedt – Barn är också människor
Seminarium
Tid: 17.00-17.45
Plats: G4

Nina E. Grøntvedt och Harald Rosenløw Eeg är två starkt lysande stjärnor på den norska barn- och ungdomshimlen. Harald Rosenløw Eeg har två gånger tilldelats Norges finaste litteraturpris, Bragepriset och är nu aktuell med romanen Ska bara dö först. Nina E. Grøntvedts Hej, det är jag! nominerades till Bragepriset 2010 och har hyllats över hela landet. Under ledning av svenska barn- och ungdomsförfattaren Johanna Lindbäck talar författarna om sina böcker och om att aldrig reducera karaktärer till schabloner.
>> Planera in programmet i din mässa! 

FREDAG 28/9:

* Moni Nilsson – Äventyr i Paradiset
Scenprogram, ingår i biljetten
Tid: 11.00-11.20
Plats: Ung Scen, Barnens Torg

Författaren Moni Nilsson har skrivit bokserien ”Äventyr i Paradiset”. Lättlästa böcker med stor stil, korta rader och färgstarka bilder, men samtidigt berättelser fyllda av äventyr, spänning och vänskap. Med sin förmåga att kombinera humor och värme med eftertänksamhet skapar hon spänning och dramatik – perfekt för nybörjarläsaren.
>> Planera in programmet i din mässa! 

* Ulf Stark – Kan du vissla Johanna
Seminarium
Tid: 16.30-16.50
Plats: F3

I år är det 20 år sedan klassikern Kan du vissla Johanna först kom ut. Filmatiseringen ses av miljontals tv-tittare varje julafton och boken läses världen över. Ulf Stark presenterar nyutgåvan och berättar om bokens magiska resa.
>> Planera in programmet i din mässa! 

* Janne Teller – Ett år efteråt
Seminarium
Tid: 17.00-18.15
Plats: K1

Det har gått ungefär ett år sedan katastrofen på Utøya, sedan Sannfinländarnas seger i det finska valet och sedan en ny dansk regering gjorde slut på det invandrarfientliga Dansk Folkepartis makt över regeringspolitiken. Och Island har hävt sig upp ur finanskatastrofen och också i det stillastående Sverige tycks det ske en rörelse i politiken. Den danska författaren Janne Teller (som har skrivit aktuella Om det var krig i Norden), författaren PO Enquist från Sverige, poeten och författaren Claes Andersson från Finland, norska Cathrine Sandnes, chefredaktör Samtiden, och den isländske författaren Einar Már Guðmundsson reflekterar kring det politiska och mentala klimatet i de nordiska länderna. Carl Tham är moderator.
>> Planera in programmet i din mässa! 

LÖRDAG 29/9:

* Gry Moursund – Bockarna Bruse på Badhuset
Monterprogram, ingår i biljetten
Tid: 13.15-13.35 
Plats: C02:19

* Gry Moursund har illustrerat Bockarna Bruse på Badhuset – en rolig och tokig berättelse där den välkända sagan får nytt liv igen. I stället för att gå till vallen som vanligt, bestämmer sig de tre bockarna för att gå till badhuset. Där finns spännande rutschkanor och man kan få familjerabatt. Men tror du att de slipper undan trollet? Bockarna Bruse på Badhuset av Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund utnämndes 2010 till årets bilderbok i Norge. Även i Sverige har den hyllats och fått lysande recensioner. Till svenska är den översatt av Pija Lindenbaum, som nu möter illustratören Gry Moursund.
>> Planera in programmet i din mässa!

* Janne Teller – Prisutdelning!
Scenprogram, ingår i biljetten
Tid: 14.00-14.20
Plats: Internationella Torgets Scen, H-hallen

Janne Tellers bok Om det var krig i Norden har fått stor uppmärksamhet och tilldelats priser över hela Europa. Nu tilldelas den danska författaren även Teskedsordens årliga bokpris här i Sverige för nyligen utkomna Om det var krig i Norden. Margot Wallström finns på plats och delar ut bokpriset. Sedan följer ett samtal om boken.
>> Planera in programmet i din mässa!

 * Janne Teller – Om det var krig i Norden
Scenprogram, ingår i biljetten
Tid: 15.00-15.30
Plats: Scen Norden, C02:02
I Janne Tellers bok Om det var krig i Norden får läsaren vara med om ett tankeexperiment. Genom att vända på perspektiven får författaren oss att förstå bättre vad det innebär att vara flykting. Om det var krig i Norden är en liten bok, utformad som ett pass som uppmärksammats över hela Europa. När Lilla Piratförlaget nu ger ut boken är handlingen förlagd till Sverige där en nationalistisk diktator tagit över landet.
>> Planera in programmet i din mässa!
* Gry Moursund, Ulf Stark m.fl. – Nordiska bilderbokspar

Seminarium
Tid: 15.00-15.45
Plats: K3

Det finns flera bilderböcker som har kommit till som samarbeten mellan författare och illustratör från varsitt nordiskt land. Det kan väl tyckas naturligt, men hur enkelt är det i själva verket att ”översätta” ett bildspråk till ett annat? Hur olika är de nordiska bildstilarna och hur säljer man in främmande bilder till gemene bilderboksköpare? Är vi egentligen mer konservativa och traditionsbundna när det kommer till bilder än texter? Författare och illustratörer med erfarenhet pratar om sina tvärnordiska samarbeten: Gry Moursund (Norge), Ulf Stark (Sverige) och Linda Bondestam (Finland), Kim Fupz Aakeson (Danmark) och Áslaug Jónsdóttir (Island). Översättaren Janina Orlov är moderator.
>> Planera in programmet i din mässa!

SÖNDAG 30/9:

* Janne Teller, KG Hammar – Om det var krig i Norden
Scenprogram, ingår i biljetten
Tid: 10.30-10.50
Plats: Se människan, G01:02

Om kriget kom – vart skulle du ta vägen? Janne Tellers bok Om det var krig i Norden är en liten bok, utformad som ett pass. Författaren försätter läsaren i flyktingens position och väcker frågor om tolerans och medmänsklighet. Tillsammans med KG Hammar pratar Janne Teller om boken som väckt stor uppmärksamhet i hela Europa.
>> Planera in programmet i din mässa!

 

* Janne Teller – Samtal om att bli översatt – och att översätta
Scenprogram, ingår i biljetten
Tid: 12.00-12.25
Plats: Kunstrådet, C02:20

Översättaren Thomas Andersson samtalar med författaren Janne Teller om översättning. 

* Janne Teller – Om det var krig i Norden – ett debattskapande mästerverk
Scenprogram, ingår i biljetten
Tid: 13.00-13.20
Plats: Biblioteks- och Berättarscenen, E-hallen

Så skrevs det om den internationellt kända danska författaren Janne Tellers senaste bok där perspektiven vänds ut och in. Här samtalar hon med Lilla Piratförlagets Erik Titusson och Camilla Nagler från Teskedsorden.
>> Planera in programmet i din mässa! 

* Janne Teller – Om det var krig i Norden
Seminarium
Tid: 14.00-14.45
Plats: K1

Vad skulle du göra om det blev krig i Sverige? Den danska författaren Janne Teller har låtit det scenariot bli verklighet i sin bok Om det var krig i Norden. Europeiska unionen har brutit samman och Sverige förvandlas till diktatur med stormaktsambitioner. När kriget bryter ut flyr alla som kan till Mellanöstern. Bokens huvudperson, en 14-årig stockholmare, lyckas ta sig till Egypten där han försöker få uppehållstillstånd och asyl. Ett samtal mellan Janne Teller, tidigare ärkebiskopen KG Hammar och den norska författaren och tidigare justitieministern Anne Holt om tolerans och medmänsklighet och om att verkligen förstå varför människor flyr från sina hemländer. Cecilia Uddén, Sveriges Radios korrespondent i Mellanöstern, modererar samtalet.
>> Planera in programmet i din mässa!

 

… Och glöm inte besöka Lilla Piratförlagets monter B05:49!