Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Sex miljarder
Världens bästa Molly på camping med klassen
Vi är pirater
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Skuggan
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
God jul, Ester Jansson
Kommer du ihåg?
Superotursdagen
Jefferson gör sitt bästa
Högst upp
Hjälpa pappa städa
En förbjuden bok
Vargarnas välde
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Alla kläder på!
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Dödskallen
Frekes fot
Tolv
Bara rumpor på kryssning
Bil bil bil!
Om du lämnar mig här (pocket)
Världens bästa Molly och drömrummet
Den gömda dalen
Tunneln
En nattpromenad
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Åka vagn
Bad girls (pocket)
Ur askan
Stormens öga
Med sådana vänner
Vem saknar vad?
Om det var krig i Norden
Fyrtornet i Alexandria
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Hurra!

Piratförlaget och Lilla Piratförlaget har just nu flera skäl att fira tillsammans med våra författare – nomineringar och priser duggar tätt. En vinnare av Barnens Romanpris, två nomineringar till Årets bästa kriminalroman och två Augustprisnomineringar.

Barnens Romanpris 2013

Kristina Ohlssons Glasbarnen vann idag Barnens Romanpris, Sveriges Radios och UR:s pris för bästa barnbok för 9-12-åringar. Vinnaren har utsetts av en barnjury som läst och diskuterat de fem nominerade böckerna under hösten.

– Det är min första bok för barn och att slå en sådan ”homerun” på första försöket känns helt överväldigande. Det här skulle bara vara min fritid – jag ville skriva barnböcker för att göra någonting mer än att skriva vuxenböcker. Men jag tyckte att det var fantastiskt roligt och så blev det så här väl mottaget, säger Kristina Ohlsson.

Barnjuryns motivering: ”Glasbarnen är en läskigt kuslig spökhistoria för alla som älskar att bli skrämda. Språket har fina detaljer och är nästan lite vuxet. En spännande ’alla-bok’ för barn och vuxna från 9 år och uppåt. Rekommenderas ej för kvällsläsning.”

Årets bästa deckare

Just nu äger deckarfestivalen i Sundsvall rum och i samband med den offentliggjorde tidigare idag Svenska Deckarakademin nomineringarna till årets bästa svenska och utländska kriminalroman. Vi är glada att Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson är nominerad till bästa svenska kriminalroman och Polis av Jo Nesbø till bästa utländska. Vinnaren tillkännages på Eskilstuna Stadsbibliotek lördagen den 23 november kl. 15.00.

Den osynlige mannen från Salem utkom den 28 augusti och har fått uteslutande fantastiska recensioner. ”Christoffer Carlsson är helt i en klass för sig …” (Östgöta Correspondenten), ”Krypande obehaglig och begåvad deckare …”(Dagens Nyheter), och ”… en lovande start på en ny deckarserie och en klar kandidat till årets bästa svenska deckare” (Norra Skåne). Lyssna på Piratförlagets poddradio och avsnittet med Christoffer Carlsson här.

Polis, den tionde Harry Hole-romanen av Jo Nesbø som utkom på svenska den 12 juni, har också den hyllats av recensenter runt om i landet – ”infernaliskt skickligt skriven” (Nerikes Allehanda), ”mästerligt” (Expressen) och ”hisnande underhållning” (Dagens Nyheter). Den kritikerrosade kriminalromanen placerade sig genast på topplistorna både i Sverige och runt om i världen. Hittills har den utkommit i närmare tjugo länder.

Augustpriset 2013

Utöver de nya nomineringarna och priset så fortsätter vi självklart att glädjas åt förra veckans stora händelse, nämligen den att Lilla Piratförlaget knep två av sex nomineringar till Årets svenska barn- och ungdomsbok med den nyskapande bilderboken Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund och den träffsäkra ungdomsboken Lex bok av Sara Kadefors. Nomineringarna fortsätter vi att fira hela vägen fram till galan den 25 november – och sedan hoppas vi ha ett fint pris att fira efter det!

Kontakt

För vidare information om Barnens Romanpris:Eva Sahlin, vik presschef Sveriges Radio, eva.sahlin@sverigesradio.se, 070-684 18 52 eller Linnéa Hallgren, pressansvarig Barn & Ung, UR, linnea.hallgren@ur.se, 0768-65 73 86.


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.