Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Jag är inte gosig
Peter och vargen (nyutgåva 2024)
Matilda och den förfärlige Florian
Ett ängsligt äpple
Förskolespöket
Sex miljarder
Tvivlet
Vi är pirater
Världens bästa Molly på camping med klassen
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Skuggan
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
Kommer du ihåg?
God jul, Ester Jansson
Superotursdagen
Högst upp
Hjälpa pappa städa
Jefferson gör sitt bästa
En förbjuden bok
Vargarnas välde
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Alla kläder på!
Dödskallen
Tolv
Frekes fot
Bara rumpor på kryssning
Om du lämnar mig här (pocket)
Världens bästa Molly och drömrummet
Den gömda dalen
Bil bil bil!
En nattpromenad
Tunneln
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Bad girls (pocket)
Åka vagn
Stormens öga
Ur askan
Vem saknar vad?
Med sådana vänner
Fyrtornet i Alexandria
Om det var krig i Norden
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Lilla Piratförlaget vintern 2012/2013

Dagboksanteckningar från ett källarhål av David Wiberg (recensionsdag 16 jan)

David Wiberg var med och grundade humorkollektivet Varanteatern och är verksam inom scen- och bildkonst. Föreställningarna där David spelar den 16-åriga Linnea, Svart Tulpan och Dagboksanteckningar från ett källarhål, fick lysande recensioner när de spelades. Bland annat skrev SvD:s Lars Ring att den ”tar knappt en timme att spela och ändå är det en resa till en annan galax, till ett tonårstjejuniversum som påminner om en underjord av sorg. Trots det skrattar publiken ofta åt det exakta, åt superironin och vämjelsen inför alla vuxnas pinsamheter”.

I boken Dagboksanteckningar från ett källarhål skriver David Wibergs alter ego Linnea direkt från hjärtat. Om vänskapen med Janine. Om kärleken till Antony. Och längtan till Peace & Love-festivalen då allt ska  hända.Dagboksanteckningar från ett källarhål är en roman för läsare från 14 år och uppåt.

”Under arbetet med boken har jag burit med mig Linnea överallt – på middagar och semestrar, förlagsmöten och dagishämtningar, fotbollsmatcher och vernissager – och låtit henne registrera, men inte genomskåda, det sociala spel som pågår runtomkring oss. Varje gång min klump i magen har dykt upp, har jag skickat den vidare ner till Linneas källarhål. Varje gång min röst försvunnit ner i svalget, har jag tagit Linnea hårt i handen och låtit vår stumhet få liv i en serie”, säger David Wiberg. Här presenterar Linnea själv boken.

I samband med bokutgivningen så spelar David Wiberg föreställningen på Fri scen på Stockholms stadsteater den 12, 13, 18, 19 och 20 januari. Senare under våren besöker han även Malmö och Uppsala.

 

Glasbarnen av Kristina Ohlsson (recensionsdag 16 jan)

Kristina Ohlsson tillhör Sveriges absoluta deckarelit. Hennes böcker om Fredrika Bergman, nu senast Paradisoffer, har alla legat på topplistor både i Sverige och utomlands. Glasbarnen är hennes första bok för unga läsare.

Glasbarnen är en mysrysare för barn från 8 år, en spännande berättelse som får tankarna att gå till Maria Gripe och samtida Ingelin Angerborn. Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen fram till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något knackar på hennes fönster. Kristina Ohlsson skriver drivet och med lika mycket spänning i relationerna som i intrigen, hon är dessutom en mästare i cliffhangers – oavsett om hon skriver för barn eller vuxna.

 

Mamma borta av Chris Haughton (recensionsdag 14 nov)

Mamma borta möter vi den Lilla Ugglan som ramlar ner från sitt bo och tappar bort sin mamma. Som tur är finns det vänner i skogen som är redo att hjälpa till. I alla fall så gott de kan.

Mamma borta är illustrerad och skriven av den irländske illustratören Chris Haugthon. För boken har Chris Haughton tilldelats bland annat Best of British Illustration Gold Prize 2010 och Dutch Picture Book of the Year 2012. Under de senaste nio åren har Chris Haughton även arbetat med fair trade. Efter publiceringen av Mamma borta tillbringade han över 10 månader i Nepal tillsammans med fair trade-projekt, där den Lilla Ugglan även blev ett litet kramdjur.

Här kan du följa Chris Haughtons arbete med Mamma borta, samt se hur skisser och idéer förändrats under arbetets gång.

 

Lättlästa böcker (recensionsdag 9 jan)

* Äventyr i Paradiset: Spöknatt
av Moni Nilsson & Elin Lindell
* Hemliga Fyran: Prutten hittar en skatt av Cecilia Lidbeck & Bettina Johansson 

Lilla Piratförlagets satsning på lättlästa böcker för barn och unga har tagits väl emot. Lättlästa böcker riskerar ofta att hamna i en didaktisk tvångströja – det är lätt att glömma bort att lusten att läsa ut en bok kommer från berättelsen. Nu fortsätter vi att ge ut böcker i våra två populära serier ”Äventyr i Paradiset” och ”Hemliga Fyran”. Spöknatt är tredje boken om Kakan och Slattens äventyr tillsammans i Paradiset. Och i Prutten hittar en skatt har stans bästa deckarklubb fått ett nytt mysterium att lösa. Gemensamt för de båda är att berättelsen är det centrala. Att läsaren känner med karaktärerna och lever sig in i dramatiken. Till detta kommer illustrationer som i allra högsta grad fördjupar historierna.

För recensionsex av våra böcker, mejla info@lillapiratforlaget.se.

Lilla Piratförlaget ger ut böcker som roar och som oroar, som drabbar lika väl som lockar till skratt. Böcker som berör, helt enkelt.

För mer information är du också välkommen att kontakta Christina Kivi, PR- och informationsansvarig,christina@piratforlaget.se eller 0768-544 964.


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.