Följ oss på sociala medier:

I din bokhandel just nu

Sex miljarder
Världens bästa Molly på camping med klassen
Vi är pirater
Som en gnista
Sjuk i hela huvudet
Mullvadsstaden
Sopornas vänner och annat som räddat mitt liv
Skuggan
Hej, hejdå
Bra jobbat, mamma pingvin (board book)
Bockarna Bruse firar jul
God jul, Ester Jansson
Kommer du ihåg?
Superotursdagen
Jefferson gör sitt bästa
Högst upp
Hjälpa pappa städa
En förbjuden bok
Vargarnas välde
Iggo & Gurkan hittar ett ägg
Presenten
Morris – pojken som hittade hunden
Alla kläder på!
Afrosvenskar – 15 berättelser ur historien
Dödskallen
Frekes fot
Tolv
Bara rumpor på kryssning
Bil bil bil!
Om du lämnar mig här (pocket)
Världens bästa Molly och drömrummet
Den gömda dalen
Tunneln
En nattpromenad
Supercoola hjältegänget och sporthallens hemlighet
I mitt lilla hus
Världens bästa Molly och den nya skolan
En arg apelsin
Måsen
Trollkarlens elefant
Två små riddare tar guld
Åka vagn
Bad girls (pocket)
Ur askan
Stormens öga
Med sådana vänner
Vem saknar vad?
Om det var krig i Norden
Fyrtornet i Alexandria
Vad säger krokodilen? En dag på stranden
Allomorferna
Valdemar i stora staden
Hedda och valpen
Vem kommer på kalas?
Hjälpsamma Elsie
Extra allt!
Godnattsagan eller sagan om Rebecka och mormor
De tre bockarna Bruse

Alla höstens böcker nu på plats!

I går kom ett stort paket till Lilla Piratförlaget innehållande alldeles nytryckta Mystiska Milla-böcker! Det var den femte delen i bokserien, Mystiska Milla och Frihetsgudinnans hemlighet, vilket betyder att alla böcker ur höstens lista nu finns på plats!

Här följer en presentation av vad du inte får missa ur höstens katalog:

Pom och Pim av Lena och Olof Landström
Från 2 år.
Här får du träffa den nya, oemotståndliga duon, Pom och Pim, när de går ut på en promenad. I den fina bilderboken ställs begreppen tur och otur på ända. Är det otur att det regnar – eller kanske rentav tur? Lena och Olof Landström vänder sig här till de allra minsta barnen. Och som vanligt är de mästare på att skapa stor bilderbokskonst. Det går inte att undvika att bli förtjust i Pom och Pim!

 

Veke och den röda baddräkten av Charlotta Lannebo och Emma Göthner
Från 4 år.
När Veke hittar en röd baddräkt är det kärlek vid första ögonkastet. Den sitter perfekt! De andra vildsvinen gillar dock inte Vekes stil och till sist bestämmer sig Veke för att gå sin egen väg. Men skogen är mörk och farlig… Veke och den röda baddräkten är en innerlig berättelse om att följa sitt hjärtas röst, skriven av Charlotta Lannebo och illustrerad av Emma Göthner.

 

Vad gör Varulven när han inte bits? av Johan Wanloo
Från 4 år.
Vet du vad Varulven gör när han inte bits? Kanske borstar han tänderna? När serietecknaren Johan Wanloo debuterar som barnboksförfattare bjuder han på en riktig humorbok för de minsta! Här får du reda på vem som är discodrottning på fritiden, vem som går på gymnastik och vad prinsessan gör när hon inte pussar grodor. Precis som när barn leker, kliver nämligen bokens monster, spöken och sagofigurer in och ut ur sina roller.

 

Kan du vissla Johanna av Ulf Stark och Anna Höglund
Från 6 år.
I år är det 20 år sedan Ulf Starks klassiker Kan du vissla Johanna släpptes första gången och tog hela världen med storm. Boken är i dag en riktig klassiker som prisats flerfaldigt och blivit en lika klassisk film. I en restaurerad presentutgåva får vi nu åter träffa Berra som önskar sig en morfar – en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en vissla. Tur nog har hans kompis Ulf bra koll på ett ställe där det finns massor av gamla farbröder. Kan du vissla Johanna är en berättelse om vänskap mellan generationer, liv och död, som passar för och berör unga såväl som gamla läsare.

 

Den eviga eldens magi: Alex och Corinthia och Eldmagikernas torn av Patrik Bergström
Från 9 år.
De föräldralösa barnen Alex och Corinthia växer upp på ett värdshus, utan att veta något om sin bakgrund. En dag anländer en mystisk främling som visar sig vara eldmagiker. Av en slump upptäcks att även Alex och Corinthia besitter magiska krafter. Mannen tar med barnen på en lång resa som blir starten på ett långt och episkt äventyr. Med fantasyserien Den eviga eldens magi debuterar fantasynörden och ekonomichefen Patrik Bergström som författare och bjuder på ett spännande och fantastiskt äventyr. Bakom bilderna står Laura Diehl, en av USA:s mest omtyckta fantasykonstnärer.

>>> Kolla också in boktrailern för Den eviga eldens magi!

 

Mystiska Milla och Frihetsgudinnans hemlighet av Unni Lindell och Fredrik Skavlan
Från 6 år.
Mystiska Milla är spöket som normalt sett bor på tyglagret i en stor syfabrik, men den mesta tiden är ute och reser jorden runt i jakten på De tio sanningarna. Den här gången hänger hon på Columbus till USA där hon bland annat får träffa Abraham Lincoln och Martin Luther King. Dessutom måste hon hitta ett hemligt dokument så tygfabrikören Mysac kan bli snäll igen. Mystiska Milla och Frihetsgudinnans hemlighet är den femte boken i serien som blivit en enorm succé i Norge. Unni Lindell, som är känd för sina populära kriminalromaner, står bakom texten, medan Fredrik Skavlan visar att han är en lika skicklig illustratör som programledare.

 

Om det var krig i Norden av Janne Teller
Från 14 år.
Föreställ dig att det är krig – inte i något avlägset land – utan här i Europa, i Sverige, hos oss. Föreställ dig att en nationalistisk diktator har tagit över landet och att Sverige ligger i krig med grannländerna. Föreställ dig att du måste fly, men hela EU har rasat och du måste ta dig ner till länderna söder om Medelhavet, som till skillnad mot Europa, ligger i en demokratisk och ekonomisk utveckling. Med Om det var krig i Norden låter Janne Teller läsaren vara med om ett riktigt tankeexperiment där perspektiven är vända och man förstår bättre vad det innebär att vara flykting. Om det var krig i Norden är utformad som ett pass och väcker frågor om tolerans och medmänsklighet. Boken har blivit omtalad och hyllad över hela Europa. Bakom illustrationerna står den prisbelönta danska illustratören Helle Vibeke Jensen.

>>> Du kan också ladda hem en kostnadsfri lärarhandledning till Om det var krig i Norden


Prenumerera på Lilla Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.